XXXVIII Zgromadzenie Delegatów …

Data publikacji: 23.03.2013

sgp 38zjazd fot hmilanowska

W dniu 23 marca 2013 r. w naszym Oddziale odbyło się w Domu Technika NOT, XXXVIII Zgromadzenie Delegatów Oddziału Stowarzyszenia Geodetów Polskich we Wrocławiu.

Walne Zgromadzenie zaszczycili zaproszeni goście, którzy krótkimi wystąpieniami uhonorowali obrady. Odczytano również nadesłane adresy okolicznościowe.

Wśród obecnych naszych koleżanek i kolegów udział wzięli m. in. kol. Alicja Meusz (WINGiK), kol. Stanisław Talerzowski (DBGiTR), kol. Helena Milanowska (Gł. Komisja Rewizyjna ZG SGP), kol. Paweł Zając (Prezydium ZG SGP).

Na wstępie w-ce Prezes Z.O. Bożena Tabisz w zastępstwie Prezesa Tadeusza Wiśniewskiego powitała zaproszonych gości i przybyłych delegatów życząc owocnych obrad. Następnie zaproponowała na Przewodniczącego Zgromadzenia kol. Andrzeja Klimczaka. W skład Prezydium Zgromadzenia Delegaci wybrali jeszcze kol. Mieczysława Gabryszewskiego oraz kol. Annę Mielnik i kol. Katarzynę Cirko.

Odczytano zgromadzonym list Prezesa Tadeusza Wiśniewskiego, cyt.:

Koleżanki i Koledzy.
Nawet w najbardziej „czarnym scenariuszu” nie dopuszczałem myśli, że po zakończeniu siedmiu kadencji prezesowania wrocławskiemu Z. O. SGP nie bedę w stanie być wśród delegatów i gości Walnego Zgromadzenia Delegatów Kół Oddziału Wrocławskiego. Niestety stan mojego zdrowia nie pozwala mi być wśród Państwa. Liczę jednak, że w przyszłości będę mógł włączyć się czynnie w działalność SGP. Tą pośrednią drogą chciałbym serdecznie podziękować wszystkim Koleżankom i Kolegom, którzy przez ponad 20 lat współpracowali ze mną w ramach wrocławskiego Z. O. SGP dla podniesienia znaczenia naszego zawodowego środowiska geodezyjnego. Drodzy Delegaci życzę Wam dokonania w dniu dzisiejszym najlepszych z możliwych wyborów nowych władz statutowych, które będą w stanie poprowadzić nasze Stowarzyszenie, naszego Oddziału dla podniesienia jego prestiżu w skali ogólnokrajowej. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zebranych na dzisiejszym Walnym Zgromadzeniu GOŚCI i DELEGATÓW. (Tadeusz Wiśniewski, Wrocław 23 marzec 2013 r.)

Prowadząca wspomniała Koleżanki i Kolegów geodetów – członków SGP, których pożegnaliśmy w trakcie ostatniej kadencji. Zgromadzenie uczciło Ich pamięć minutą ciszy.

W trakcie Zgromadzenie wręczono szereg odznaczeń:
Diamentowe Odznaki Honorowe SGP, Złote i Srebrne Odznaki Honorowe SGP.

Następnie podczas Zgromadzenia przedstawiciele ustępujących władz Oddziału we Wrocławiu przedstawili sprawozdania z działalności w ostatniej kadencji. W-ce Prezes Z.O. Bożena Tabisz – Sprawozdanie z działalności Zarządu Oddziału. Kolejno sprawozdania z działalności organów statutowych przedstawili: kol. Bożena Karczewska – Komisji Rewizyjnej i kol. Sylwester Zgoliński –  Sądu Koleżeńskiego.

Po dyskusji na wniosek Komisji Rewizyjnej, delegaci na XXXVIII Zgromadzenie Delegatów Oddziału SGP we Wrocławiu udzielili w głosowaniu absolutorium ustępującemu Zarządowi Oddziału.

Przeprowadzono wybory do władz i organów statutowych Oddziału SGP we Wrocławiu. Wyniki przedstawia poniższy wyciąg z protokołu Komisji Skrutacyjnej:

– w głosowaniu na Prezesa Zarządu Oddziału SGP we Wrocławiu wymaganą ilość głosów otrzymała:

Bożena Tabisz

– w głosowaniu na członków Zarządu Oddziału wymaganą ilość głosów otrzymali (alfabetycznie):

Katarzyna Cirko

Krzysztof Goleniowski

Oleandra Grudecka

Jan Janus

Olgierd Kempa

Andrzej Klimczak

Alicja Meusz

Anna Mielnik